De beste Nederlandse DJ’s

  1. Tiësto

Tijs Verwest, beter bekend als Tiësto, is de dj die de Nederlandse school eind jaren negentig op de kaart zette. Daarvoor was Tiësto op zoek naar zijn eigen stijl totdat hij in trance zijn plek vond. Tiësto werd al snel een begrip op grote feesten, maar de doorbraak naar een groot publiek vond plaats met de single “Flight 643”. Het jaar daarop werd hij voor het eerst uitgeroepen tot beste DJ ter wereld. Hij zal het kampioenschap drie keer op rij blijven winnen en heeft sindsdien alleen nog maar in de top tien gestaan. In 2004 werd hij de eerste DJ die optrad tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Een tijdlang leek Tiësto zijn carrière het hoogtepunt te hebben bereikt, maar door de opkomst van EDM in de Verenigde Staten werd hij daar als superster herboren. Sinds 2013 is hij vanwege een lang en genereus contract verbonden aan de Hakkasan Super Club in Las Vegas. In 2013 veroverde Tiësto voor het eerst een plaats in de Quote 500.

  1. Armin van Buuren

Armin van Buuren is een van de meest succesvolle Nederlandse muzikanten aller tijden. Door de jaren heen is hij niet alleen een van de meest populaire dj’s ter wereld, maar speelt hij ook een vernieuwende rol in de dance. Van Buuren is altijd bezig zijn muziek op nieuwe manieren te presenteren. Zo heeft de Nederlandse tv-zender die Van Buren in 2008 leidde nog nooit live dj-optredens uitgezonden. Hij speelde zichzelf in de film “Verliefd op Ibiza” en trad op met het Concertgebouworkest tijdens de kroning van koning Willem-Alexander. Van Buuren is vijf keer uitgeroepen tot beste DJ ter wereld en de laatste jaren beschrijft hij zichzelf steeds vaker met populaire nummers, zoals het meest gedraaide “This Is Feeling” opgenomen met Trevor Guthrie.

  1. Martin Garrix

Op 20-jarige leeftijd werd Martin Garrix (echte naam Martijn Gerard Garritsen) door DJ Magazine uitgeroepen tot ‘s werelds beste DJ en op 21-jarige leeftijd opnieuw tot ‘s werelds beste DJ. Zijn carrière begon op zijn zestiende. In 2013 betekende “Animals” een grote doorbraak voor hem, en dit nummer bereikte zelfs de top van de Britse hitlijsten. Sindsdien is zijn reputatie gegroeid. Hij scoorde achtereenvolgens en is een van de best betaalde dj’s ter wereld. Als we puur de lijst voor 2018 maken, staat Martin Garrix misschien wel op nummer één, maar op dit moment moet hij twee Nederlandse DJ-legendes boven zich dulden…

Back to top