Wandbrievenbus zwart aan je huis, dit moet je weten!

Met een wandbrievenbus zwart, zilver of in een andere kleur als brievenbus is gemakkelijk te onderhouden. Met een simpel vochtdoekje kan je de brievenbus schoonmaken.

Er zijn wel een aantal regels voor het plaatsen van een brievenbus. Aan het ontwerp van een brievenbus zitten niet zo veel regels vast. Wel moet de brievenbus niet lijken op de officiële TNT brievenbussen of andere algemene brievenbussen.

Er zijn ook richtlijnen voor het installeren van een brievenbus. Deze hangen af van het soort brievenbus dat je kiest. Ook de hoogte van een brievenbus mag niet onder de 0,6 m en boven de 1,8 m zijn.

Een wandbrievenbus zwart of in een andere kleur, is eenvoudig te bevestigen aan de muur met twee schroeven. Zorg wel dat je de juiste maat boor gebruikt om geen beschadiging aan de muur te maken. In sommige gemeentes is het verplicht om bij het plaatsen van een brievenbus eerst toestemming te vragen aan de gemeente.

Wanneer je de juiste maat schroeven hebt, kun je een gat boren in de muur en daarbij kan je ook meteen het afwateringsgat maken. Ga niet te dicht op de rand van het afwateringsgat zitten. Het afwateringsgat moet een  minimumdoorsnede van 4 mm hebben en voorzien worden van een geleiderotje om water naar buiten weg te voeren.

Hierna plaats je de brievenbus zodat hij goed aansluit op de muur, haal hem nog even netjes recht en draai de schroeven vast. Doe dit niet te strak, want dan kunnen er scheurtjes in de muur ontstaan.

You Might Also Like

Back to top